Isoleren; dit zijn de mogelijkheden!

Vloerisolatie & Bodemisolatie

Door vloerisolatie aan te brengen isoleer je je vloer en krijg je (soort van) warme voeten! Dit is de basis wanneer je een warmtepomp overweegt. Vloerisolatie kan worden aangebracht met een gesloten- of opencellige structuur, dit is afhankelijk van uw woonsituatie. Ook kan je kiezen voor de meest duurzame manier van de vloer isoleren; door middel van PIF-folie of Tonzon.

Bodemisolatie heeft een lage isolatiewaarde, bij deze methode wordt de bodem voorzien van een laag isolatie parels.

 

Spouwmuurisolatie

Indien er een spouw aanwezig is kun je deze isoleren. Vaak is de spouw reeds geïsoleerd met bijvoorbeeld glaswol, dit kan na een aantal jaren verpulveren en inzakken. Spouwmuurisolatie kan worden aangebracht met meerdere materialen, waaronder na-isolatieschuim, glaswol en parels, dit is afhankelijk van uw woonsituatie.

Heb je geen spouwmuur? Dan kun je kiezen voor binnenmuurisolatie, ook wel voorzetwanden genoemd. Deze vorm van isoleren kost van binnenuit ca. 5 cm ruimte. Er worden balken geplaatst, daartussen wordt isolatiemateriaal aangebracht, vervolgens worden de wanden afgedicht met isolatieplaten. Daarna dient de muur nog afgewerkt te worden door deze bijvoorbeeld te schilderen of te stucen. Het kan zijn dat er ook elektrapunten en elektrakabels verplaatst moeten worden of andere aanpassingen in de woning om deze vorm van isolatie aan te brengen. Duurzaam in de Regio heeft de know-how en vakbekwame uitvoerders in huis om uw woning te verduurzamen van maatwerkadvies bij u thuis tot complete realisatie, inclusief eventuele extra werkzaamheden. Wij ontzorgen van A tot Z.

 

Dakisolatie & Zoldervloerisolatie

Op de bovenverdieping van je woning kan het dak ook geïsoleerd worden, in de basis stijgt warme lucht naar boven dus is het isoleren van het dak is zeker aan te raden. Dit is mogelijk met isolatieschuim, PIR-platen of glaswol. Door het dak te isoleren met glaswol (Knauf Nutaroll) kan deze eventueel ook direct netjes afgewerkt worden met Agnes panelen.

Indien er ruimte is tussen de zoldervloer kan deze eveneens geïsoleerd worden met glaswol.

 

Glas & Kozijnen

Heb je nog enkel glas of dubbel glas van gemiddeld 20 á 30 jaar oud? Dan is het vervangen van het glas zeker aan te bevelen, de meeste kou komt immers via de ruiten naar binnen. Het checken van de leeftijd van het dubbel glas is eenvoudig, tussen de glasbladen zit een metalen strip, ook wel de glasband genoemd, waarop de productiedatum van het glas terug te vinden is.

Soms kan isolerend glas (HR++ glas) in de bestaande kozijnen geplaatst worden, maar mogelijk moeten ook de huidige kozijnen worden vervangen en het schilderwerk opnieuw gedaan worden.

Naast HR++ glas is er ook Triple glas, ook wel driedubbel glas genoemd. Dit is een isolatieglas dat bestaat uit drie glasplaten en twee luchtruimtes tussen deze glasplaten. Deze luchtruimte is vaak gevuld met een argon gasvulling, wat beter isoleert dan normale lucht. De kosten zijn echter wel een stuk hoger t.o.v. HR++ glas.

 

Subsidie
Indien er voor een combinatie van 2 isolerende maatregelen gekozen wordt (isolatie, glas en/of een warmtepomp) kom je in aanmerking voor subsidie.

Gemiddeld genomen is dat tot 30 procent van de kosten. De subsidie-aanvraag stuur je op nadat beide maatregelen zijn uitgevoerd, maar binnen een jaar nadat de eerste maatregel is uitgevoerd en betaald.

Per heden is er ook subsidie voor 1 maatregel:

Het is nu ook mogelijk om subsidie aan te vragen wanneer je 1 isolatiemaatregel laat uitvoeren: isolatie van je dak, buitenmuren, vloer of hoogrendementsglas. De subsidie hierop is iets lager en is gemiddeld tot 15% van de kosten. De subsidie kun je vanaf 1 januari 2023 aanvragen voor maatregelen die je na 2 april 2022 hebt laten uitvoeren. Ook voor deze subsidie geldt dat je de aanvraag kunt doen binnen een jaar nadat de maatregel is uitgevoerd en betaald.

Post navigation