Heb je geen spouwmuur en wil je toch graag isoleren?
Binnenmuurisolatie is de oplossing!
Winst uit je woning organiseert in samenwerking met de gemeente Amsterdam een collectieve inkoopactie voor het verduurzamen van woningen met isolatie en zonnepanelen.
Heb je geen spouwmuur? Dan kun je kiezen voor binnenmuurisolatie.
Duurzaam in de Regio heeft de know-how en vakbekwame uitvoerders in huis om uw woning te verduurzamen d.m.v. binnenmuurisolatie.
Hoe werkt binnenmuurisolatie?
Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de ruimte warm blijft in de winter en koel is in de zomer. Daarnaast zorgt de binnenmuurisolatie er ook voor dat je minder last hebt van omgevingsgeluid in huis.
Binnenmuurisolatie kan ook voor andere doelen worden gebruikt.
1. Soms wordt binnenmuurisolatie geplaatst om het uiterlijk van een ruimte te verbeteren, bijvoorbeeld door een beschadigde of onaantrekkelijke muur te bedekken.
2. De nieuwe wand kan ruimte bieden om elektrische bedrading, pijpleidingen of andere technische systemen te verbergen.
3. In sommige gevallen kan binnenmuurisolatie helpen om problemen met vocht of schimmel aan te pakken, door een extra barrière te creëren tussen de buitenmuur en de binnenruimte.
Hoe wordt een binnenmuur geplaatst?
Stap 1. De ruimte wordt opgemeten en de bestaande muur wordt schoon en klaar gemaakt voor de werkzaamheden.
Stap 2. Er wordt een houten frame voor de wand gebouwd. Dit frame wordt stevig bevestigd aan de bestaande muur en dient als ondersteuning voor de nieuwe wand.
Stap 3. Tussen het houten frame wordt isolatiemateriaal toegevoegd voor extra warmte- of geluidsisolatie.
Stap 4. Er worden gipsplaten bevestigd aan het houten frame. Dit vormt het zichtbare deel van uw nieuwe voorzetwand.
Stap 5. De wand wordt netjes afgewerkt door naden en schroeven weg te werken, zodat deze klaar is voor verdere decoratie zoals schilderen of behangen.
Overige informatie:
Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik binnenmuurisolatie laat plaatsen?
- Als er leidingen of radiatoren voor de huidige muur lopen, moeten deze verplaatst worden. Ook kan het nodig zijn om nieuwe leidingen achter de nieuwe wand te installeren.
- Verleggen van onder andere bedrading. Voor het verleggen van bestaande elektrische bedrading, stopcontacten en lichtschakelaars. En eventueel het toevoegen van extra stopcontacten of verlichtingspunten.
- Nadat de gipsplaten zijn geplaatst, kan het nodig zijn om de nieuwe wand te stucen voor een glad en naadloos resultaat.
- Zodra de stuc droog is, kan de nieuwe wand geschilderd worden in de gewenste kleur.
- Als er ramen in de buurt zijn, is het mogelijk dat bestaande gordijnrails of -roedes verplaatst moeten worden.
- Het is mogelijk dat het kozijn van een raam of deur naast de nieuwe wand opnieuw moet worden afgewerkt om een naadloze overgang te garanderen.
- Het is mogelijk dat aan de onderzijde van de nieuwe wand nieuwe plinten geplaatst moeten worden om de afwerking compleet te maken.
- Het is mogelijk dat de ventilatieopeningen in de nieuwe wand worden aangebracht, vooral als deze tegen een buitenmuur wordt geplaatst.
- Afhankelijk van het ontwerp en je wensen, kunnen er andere afwerkingselementen nodig zijn, zoals ingebouwde planken, verlichtingselementen, of speciale texturen
Wat kost binnenmuur isolatie?
Binnenmuur isolatie kost tussen €100,- en €200,- per m2. De prijs is afhankelijk van het materiaal en de isolatiedikte.
Ben je geïnteresseerd in binnenmuurisolatie?
Dan kun je een offerte opvragen, wij zorgen ervoor dat er een afspraak op locatie wordt ingepland zodat de mogelijkheden kunnen worden geïnventariseerd. Aan de hand van deze informatie voorzien wij je van een maatwerk offerte.